Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Giresunlu hemşehrimiz Ercan Türk, liseye geçişte tüm öğrencilerin istedikleri okul türünde eğitim almalarını sağlayacaklarını savundu.
Anadolu liselerinin kontenjanlarının da artırıldığını anlatan Türk, ‘643 Anadolu lisemizin kontenjanlarını artırarak, 6 Ağustos’ta başlayan yerleştirmeye esas nakil sürecinde toplam 58 bin Anadolu lisesi kontenjanı oluşturduk ve öğrencilerimizin tercihine açtık’ dedi.
TÜRK: TELAŞA MAHAL YOK
Yeni açılan, dönüştürülen ve kontenjanları artırılan liselerin, yerleşemeyen öğrencilerin taleplerini karşılayacak durumda olduğuna işaret eden Türk, öğrenci ve velilerin endişe etmemelerini istedi.
Türk,‘Bazı öğrencilerimiz yerleştiği halde okulunu değiştirmek veya ikametine daha yakın bir okulda oluşan boş kontenjanlara nakil olmak isteyecek. Dolayısıyla başvuruların yine aynı okullarda yoğunlaşması sebebiyle ilk nakil sürecinde de bazı öğrencilerimiz yerleşemeyebilir. Ancak öğrenci ve velilerimiz açısından bir telaşa mahal olmayacak. Eğitim-öğretim başlamadan önce tüm öğrencilerimizin istediği okul türünde öğrenim görmelerini sağlayacağız’ şeklinde konuştu.
ASLINDA NE OLDU? İMAM HATİBE EK ŞUBE Mİ?
Evet.
Doğrudur.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla harekete geçen MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Anadolu liselerinin kontenjanlarında 58 bin artış yaptı.
Ancak...
İşin aslı başka.
İddiadır.
Liseye geçişte tüm öğrencilerin istedikleri okul türünde eğitim almalarını sağlayacakklarını ileri süren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Giresunlu hemşehrimiz Ercan Türk, hedef saptırdı.
Deniyor.
Kısaca şöyle.
Eğitim camiasında.
Türk'ün söyleminin aksine bakanlık, ilk nakil dönemini de kapsayan kontenjan artırımı çerçevesinde yüz binin üzerinde boş kontenjanı bulunan imam hatip liselerinden dönüşüm yapmak yerine sadece boş sınıfları ek şube olarak Anadolu lisesine verdi, değerlendirmesi yapılıyor.
Biline.
Yanisi...
Birinci ağızdan telaşa mahal yok...
Veliler ve öğrenciler rahat olsun dendi ama.
Kazın ayağı hiç öyle değil.
Endişe için 'SEBEP' çok.
Muşşşşş!...
Bi de not düşelim.
Habere.
ÜÇ BÜROKRAT GÖREVDEN ALINMIŞTI
Öte yandan hatırlanacağı üzere, Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş kalmış, 91 bin öğrenci ise herhangi bir liseye yerleşememişti.
LGS sonuçlarında yaşanan kontenjan sorunları nedeniyle, yeni sistemin mimarı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Bayram Çetin ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı görevden alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştı.
Bu haber 2486 defa okunmuştur.