GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GİRESUN‘A BİR DARBE DAHA MI?

Dursun ONUR

14 Temmuz 2016, 21:30

Dursun ONUR


Giresun çayının markalaşması ve tüketimde yoğun talep görmesi üzerine değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ÇAYKUR'un Tirebolu 42 markasının korunması gerektiğini söyledi.

GİRESUN’DA 15 BİN AİLE ÇAY ÜRETİYOR

Çayın Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık bir milyon insanının ekonomik ve yaşamsal döngüsüne katkı sağladığını kaydeden Çakırömelikoğlu, ‘Giresun'da yıllık 25-30 bin ton çay yetiştirilirken, bu üretimin 10-12 bin tona yakını Tirebolu ilçemizde, 10 bin tona yakını ise Eynesil ilçemiz ile Çanakçı ilçemizden çıkmaktadır. Güce ve Görele ilçelerimizde de çaylıklar mevcuttur. Çay üretimi sadece Doğu Karadeniz Bölgesi'nde toplam 205 bin ailenin geçim kaynağı olduğu gibi, Giresun'da ise çay üreticisi aile sayısı 15 bin dolayındadır. Bu üretime karşılık Giresun'da 12 fabrika, çay işleme ve paketleme işiyle iştigal etmektedir. Bölgemizde fındık gibi çayında alternatifi yoktur’ ifadelerini kullandı.

RİZE’YE Mİ TAŞINDI?

‘ÇAYKUR'un Tirebolu 42 markasının paketleme tesisini son dönemde Rize'ye taşıması ve diğer bölge çayları ile harmanlanarak üretildiğine dönük iddialar, bölgemiz çay markası özelliklerinin tescillenmesi ve korunması fikrini tekrar gündeme getirmiştir’ diyen Çakırmelikoğlu, ‘Dolayısıyla Giresun kalite çayda, başka bölge çayı olmadan kendi özel aroması ve içim özelliği korunarak ÇAYKUR Tirebolu 42 markası olarak üretilip paketleme entegre sisteminin özel sektörde olduğu gibi Giresun'da oluşturulması şarttır’ ifadesini kullandı.

GİRESUN SINIRLARI İÇİNDE PAKETLENMELİ

Çakırmelikoğlu, ‘Bu doğrultuda bölgenin ekonomik ve marka değeri yüksek çayının başka yöre çayları ile karıştırılmadan Giresun sınırları içinde paketlenmesi,son dönemde tesis ve markalaşma süreçleri sonucunda daha fazla ön plana çıkan özel işletmeler ile de entegreli çalışmalar yürütülmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Tirebolu,Eynesil bölgelerimiz ağırlıklı işletmelerimiz, makine parklarında yaptıkları modernizasyon ve Ar-Ge'ye verdikleri önem sonucunda bugün çayda ciddi talep gören noktaya gelmişlerdir. Bu süreç, Giresun'u fındığın başkenti olma özelliğinin yanında en kaliteli çayında üretildiği bir bölge haline dönüştürmüştür’ diye konuştu.

Bu haber 2476 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi