GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GİRESUN BU ÇEVRECİ SOSLU MAMAYI YEMEZ

GİRESUN BU ÇEVRECİ SOSLU MAMAYI YEMEZ

Tarih 14 Temmuz 2015, 01:31 Editör Dursun ONUR

TIME ANALİZ YORUM HABER Doğu Karadeniz’in turizm potansiyelini artırmak için geliştirilen ve aralarında Giresun'un da olduğu Yeşil Yol Projesi'ne bazı kesimden saldırı var.
Entel ve dantel takımın asıl derdi ne?
Bunları kim niye koordine ediyor?
İşin içinde hangi üst akıllar var?
Komplo teorisi deyip geçmeyin.
Öyle değil.
Dışardan konrollü olabilir mi?
Amaçları üzüm yemek mi bağçı dövmek mi?
Giresun'un tek kurtuluşu turizm olduğunu bilmeyen olmadığına göre bu saldırıların asıl gayesi kime yeya kimlere hizmet ediyor?
İrdeleyelim.
'Yeşil Yol' nedir?
Kimleri niye ürküttü?
Bu sözde çevreci ayaklı gruh bir projenin uluslararası kumpası olabilir mi?
İçimizdeki İrlandalılar da bu oyuna bilerek ve bilmeyerek gelmiş olabilir mi?
Gezi gibi.....
Bu minvalde saf ve duru Karadeniz insanı da kullanılıyor olabilir mi?
Protesto gösterilerine provakatör ajanlar sokulmuş olabilir mi?
Bu çevreci geçinen dışarlıklılar gerçekte paralı eleman olabilir mi?
Bir dip not düşeyim.
Ben vakti zamanında HES protestolarını yapan grupun içinde olan bir isimle derin hasbihal yaptım.
Bana aynen şunu söyledi.
' Abi biz paramıza bakarız. Görev verilir işimize bakarız. Bize ne HES'ten bize ne çevreden.'
Sordum:
'Genç arkadaş sen ne iş yaparsın, mesleğin nedir?'
Yanıt.
' Hiç. Ben aktivistim ve parama bakarım.'
Devamla sordum:
' Dünya görüşün nedir?'
Teretdüt etmedi:
' Ben sosyalistim. Az berisi sosyal demokratım. Daha ilerisi devrimciyim.'
Burdan yak.
Anlaşıldı galiba.
Olay budur.
E haliyle...
Bi düşünün.
Derim.
Oyun büyük.....
Yani mesele..
Memleket.
Akıllı olun.
Su uyuyor Türkiye düşmanları uyumuyor.
Bilesiniz.
Çevre işin sosu.
Bir hatırlatma.
Koç üniversitesi'nin İstanbul Zekeriyaköy'deki kampüsünün yapımı sırasında onbinlerce ağaç sökülürken bu güya çevreçiler sırra kadem basmıştı.
Bir de Giresun özelinden örnek vereyim.
Eski adı Atapark olan şimdinin Atatürk meydanında onlarca ağaç kesilirken bu çevreciler (!) her nedense buharlaşmıştı.
Neden acaba?
Söz konusu CHP'li belediye olunca tırssss mı?
Ya AK Partili olsaydı cız mı?
?
E ben daha ne diyeyim.
Lafın tamamı kime söylenirmişşşş..
Adını siz koyun........



Türkiye günlerdir aralarında Giresun yaylarının da olduğu Doğu Karadeniz'i kapsayacak olan Yeşil Yol Projesi'ne bilinçli saldırı gerçekleştiren kesimin tartışmalarını konuşuyor.

Karşı çıkan kesim ise zaten çarpık ve plansız yapılaşmayı görmezden gelerek yaylarının tahrip edileceğini ve ranta açılacağını savunuyor.

Peki nedir bu "Yeşil Yol Projesi" ve Türkiye ile bölgeye ne kazandıracak? Öncelikle projenin amacı; Turizm alanlarını birbirine bağlayarak bölgenin turizm potansiyelini artırmak. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayan bir turizm projesi olan Yeşil Yol Projesi, Doğu Karadeniz'e yeni canlılık ve şekil kazandıracak.

Ayrıca Doğu Karadeniz Turizm Master Planı, ilk ayağı Yeşil Yol Projesi olan dev bir program. Yeşil Yol olarak tanımlanan 2600 kilometrelik yolun tamamlanmasının ardından sıra 38 ayrı yerde turizm merkezlerinin yapılmasına gelecek. 38 ayrı turizm merkezi için şu anda planlama çalışmaları devam ediyor. Planların onaylanmasının ardından bu bölgeler turizm alanı ilân edilecek.

YEŞİL YOL; BİR YOLCULUK AKSI

DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) projeyi bir yolculuk aksı olarak tanımlıyor. Yani yeşil yol hedefe varma adına hızlı ulaşım sağlayacak bir yol değil aksine yavaş ilerlenen ve çevrenin daha çok algılanmasına imkân veren bir yolculuk aksı. Bu proje kesinlikle Karadeniz sahil yoluna alternatif değil ve yaylalar arasındaki ulaşımı sahil yolundan bağımsız olacak şekilde sağlamaya yönelik.

YEŞİL YOL, PLANSIZLIĞI ORTADAN KALDIRACAK

Doğu Karadeniz'de özellikle plansız yerleşme bölgeyi tehdit ediyor. Özellikle de Yeşil Yol güzergahı bölgeye yakışmayan yapılaşmalarla dolu. Bir çok sorun var. Yaylalarda mülkiyet sorunu var, çirkin yapılaşma var, kaçak yapılaşma var, yöresel mimarinin olmadığı bir yapılaşma var, plansız, programsız ve düzensiz bir yerleşim var. Yeşile Yolculuk projesi yeni bir yol olmadığının da altı çiziliyor. Eski yolun yani var olan yolun ıslah etmek, iyileştirmek, işaretlemek ve güvenli bir yol oluşturmak olduğu açıklanıyor. Turizmin en önemli parçası olan Yeşile Yolculuk, Karadeniz Bölgesinin sahip olduğu eşsiz güzelliklere değer katacak bir proje olarak tarihteki yerini alıyor.

BİN 100 KM'LİK İYİLEŞTİRİLECEK YOL KALDI

İyileştirilmesi planlanan güzergâh yaklaşık 2 bin 600 km uzunlukta. Ancak bu güzergâhın yaklaşık bin km’lik kısmı hâlihazırda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan yollardan oluşuyor. Geriye kalan Bin 600 km güzergâhın yaklaşık 500 km’lik kısmında yol iyileştirme işlemleri tamamlanmış olup, bundan sonra kalan Bin 100 km’lik kısımda iyileştirme çalışmalarının yapılması planlanıyor.

ULAŞIM YETERSİZLİĞİ BÖLGE TURİZMİNİ BALTALIYOR

Ulaşım yetersizliği mevsim kısalığı ve gezme görmeye dayalı tek tür turizm bölgede turizm sektörünün temel sorunları içinde. Ulaşım yetersizliği özellikle dağlarda pek çok kaynağın atıl olarak kalmasına neden oluyor. Çözüm ise bir yandan turist eğilimlerini, diğer yandan değerlendirilebilir kaynakları devreye sokan yeni bir ulaşım planlamasıyla birlikte Yeşil Yol Projesi...

PROJE NASIL HAZIRLANIYOR, NE ŞARTLAR ARANIYOR?

Yeşil Yol Projesi de dahil bu tip hassas projelerde ince elenip sık dokunuyor ve yıllar süren çalışmalar yapılıyor. Yeşil Yol'da da, doğal ve tarihi değerlerin korunması, Yerel mimariye ve malzemelere uyumun sağlanması, Koruma-kullanma dengesinin gözetilmesi, Sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi ve çevreye yönelik olumsuz etkilerin asgari düzeye indirilmesi hususları arandı.

İŞTE YEŞİL YOL İLLERİ VE YAYLALARI:

Giresun: Aksu TM, Bulancak Bektaş Yaylası TM, Kümbet Yaylası TM, Yavuzkemal Yaylası TM.
Artvin: Kaçkar Turizm Merkezi ve Kafkasör Kültür Turizm Koruma Gelişim Bölgeleri
Bayburt: Kop Dağı Turizm Merkezi
Gümüşhane: Çakırgöl Kış Sporları TM, Süleymaniye Kış Sporları TM, Zigana TM
Ordu: Akkuş Argın Yaylası TM, Aybastı Perşembe Yaylası TM, Aybastı Toygar Kabaktepe TM, Bolaman KTKGB, Çambaşı Yaylası TM, Mesudiye Keyfalan Yaylası TM, Mesudiye Yeşilce-Topçam Yaylaları TM, Fatsa-Çerkezler TM
Rize: Anzer KTKGB, Anzer TM, Çamlıhemşin Ayder Kaplıcası TM, Çamlıhemşin Ayder KTKGB, Çayeli TM (Kuspa), İkizdere Ovit Dağı Kış TM
Samsun: 19 Mayıs TM, Ayvacık KTKGB, Bafra Kolay TM, Havza 25 Mayıs Termal TM, Havza Mevcut Kaplıca Termal TM, Ladik Akdağ Kış Sporları TM, Vezirköprü TM
Trabzon: Akçaabat Karadağ TM, Araklı Pazarcık Yaylası TM, Araklı TM, Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası TM, Sis Dağı TM, Maçka Şolma TM, Tonya Armutlu Gümüşhane Kürtün Erikbeli TM.





Kaynak : Haber7


Bu haber 1974 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

SU FİYATINDAKİ ARTIŞ DÜŞÜRÜLDÜ

SU FİYATINDAKİ ARTIŞ DÜŞÜRÜLDÜ GİRESUN TİME SICAK HABER- Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse'nin teklifiyle birlikte su fiyatına uygulanan artı...

TEKELCİ FİRMA FİYATLARI BASKILIYOR

TEKELCİ FİRMA FİYATLARI BASKILIYOR GİRESUN TİME EKONOMİ HABER- Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasanın tekelci firmanın kontrol...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi